Het verhaal van Lonneke

Ik ben Lonneke en ik werkte tot mijn pensioen, zo’n 3 jaar geleden, 40 jaar, fulltime in de zorg. Nog steeds werk ik in de zorg, maar nu op oproepbasis en als vrijwilliger in een ziekenhuis.

Een baan die zwaar is met momenten dat de balans tussen werk en privé ver te zoeken is, maar ook emotioneel zwaar door de dingen die je meemaakt in het werk en ook daarbuiten natuurlijk. Ik heb mij altijd voorgenomen dat ik (als het mij gegeven is) fit oud wil worden en daar zoveel mogelijk mijn best voor wil doen.

Ik kende Jolanda al en vind haar een fijne persoonlijkheid. Je kunt echt alles met haar bespreken, ze luistert goed en ze oordeelt niet. Ze neemt de tijd om echt te luisteren, wat ik erg prettig vind. Natuurlijk heb je vrienden, collega’s en familie om gesprekken mee te hebben. Maar soms wil je gewoon dingen bespreken met iemand die daar wat meer buiten staat. Iemand die luistert zonder te oordelen.

Ik voelde me altijd erg verantwoordelijk en kon dat moeilijk loslaten. Door de coaching ben ik me krachtiger gaan voelen en beter in balans. Ik weet nu ook wat ik moet doen als het even wat minder gaat. Stress heeft geen overhand meer. Ik heb ook geleerd dat stress niet alleen betekent ‘’een hoofd vol met gedachtes’’. Jolanda leerde me dat ik een leeg hoofd kan hebben en toch een lichaam met stress. Dat was echt een omslagpunt voor mij. Jolanda is no nonsense en gaat niet eindeloos in het verleden graven. Dat vond ik erg prettig.

Ik ben gemotiveerd in wat goed voelt en ben bezig met goed eten en bewegen. Dat deed ik altijd al maar door corona en het feit dat dingen niet meer konden ben ik dat thuis gaan doen met tips van Jolanda. Dat alles online is, is voor mij erg prettig. Je zit in je eigen omgeving, maar toch in een 1 op 1 gesprek en je bent geen tijd kwijt aan reizen. Nu alles weer open is en weer mag, sport ik weer buiten de deur maar doe ook nog elke ochtend mijn oefeningen van Jolanda.

Qua afvallen hoefde ik niets te doen, maar ik vond voedingstips wel fijn en Jolanda zoekt van alles voor je uit. Zo kwam ik ook aan leuke en lekkere recepten en leuke ideetjes voor bijvoorbeeld mijn vrienden brunch. Iedereen genoot op een gezonde manier.

Het fijne vind ik ook dat ik haar altijd kan appen voor advies. Of het nu een vraag was over mijn voeding die dag of even een klankbord omdat ik iets wilde uiten, alles kon. Ze antwoord altijd. Doordat ik nu meer weet over de juiste keuzes in voeding en beweging zit ik lekker in mijn vel en geniet volop van het leven.

Online coachen en begeleiden is het voor mij helemaal en kan ik iedereen aanraden!